Pe termen scurt

Sinaia, la cota 1400. Cum cobori din telegondola pe dreapta, este o partie de sanii. Si dupa ce am baut un vin fiert, cativa din cei cu care eram acolo au vrut sa incerce aventura saniusului.

Zis si facut, au mers si au inchiriat o sanie chiar de langa partia cu pricina. Acum problema era ca partia, lunga de vreo 20m, nu are zona pentru decelerare la final. Iese direct intr-o alee de acces intre gondola si complexul turistic. Plin de oameni deci.

In plus, zapada era inghetata si… nu au putut opri sania.

Bilant: 1 copil si un adult cu ingrijiri medicale din partea Salvamontului (care are un punct de lucru chiar in fata respectivei partii), o mana rupta, un traumatism cranian si o pereche de ochelari distrusa. Plus o salvare chemata pentru urgenta ortopedica.

Iar in jumatatea de ora cat am asteptat sa iasa oamenii din cabinetul medical, situatia s-a repetat de inca 3 ori, fara urmari atat de grave. Indiscutabil era o situatie care putea genera oricand un accident, asa ca cineva i-a intrebat pe jandarmii montani, prezenti si ei la baza partiei, de ce nu interzic accesul saniilor.
Raspunsul a fost ca au solicitat acest lucru, dar nu a fost aprobat.

Intrebare retorica: inchirierea saniilor este mai importanta decat siguranta oamenilor? Beneficiile pe termen scurt mai importante decat beneficiile pe termen lung? Interesul personal mai important decat interesul general?

Oare chiar asa trebuie gandit un business?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s