Te imbraci in tendinte?

Am trecut aseara pe langa magazinul Studio Class, undeva in centrul Brasovului.

Mi-a placut totemul – numele magazinului, scris cu un font curat, modern si de impact pe un plexiglas transparent. Bine echilibrat. Autocolant negru (sau gri inchis – greu de distins pe lumina difuza). Totul plasat pe un perete de piatra. Sau tencuit astfel incat sa imite piatra. Subtextul: „Clothes Shoes Accessories & More”. Simplitate eleganta. Si completeaza foarte bine intrarea in magazin, care arata de asemenea elegant; mesajul este deci destul de clar: e vorba de un boutique de haine de marca.

19082009020(web)

Nu imi este clar ce cauta bannerul verde de sub totem. Autocolant verde si negru imprimat pe fond alb (probabil poliplan). Brandingul magazinului a fost dat uitarii: fontul CLASS de mai sus este inlocuit brutal cu un fel de Arial Condensed – absolut banal. Nu mai exprima nimic din eleganta numelui de pe totem. Brandurile prezente pe banner sunt scrise toate la fel, fara nicio preocupare a propos de identitatea vizuala a acestora. Bannerul este prins in piroane de perete, piroane care sifoneaza poliplanul dand o impresie clara de improvizatie ieftina. Si noul slogan pune capac: „Imbraca-te in tendinte la preturi foarte mici”.

In primul rand, nu vreau sa ma imbrac in tendinte. Prefer tricourile.

Iar impresia pe care mi-o creaza tot aranjamentul este ca magazinul este in faliment. Probabil a inceput ca un boutique elegant, dar pentru ca vanzarile nu se ridicau la inaltimea asteptarilor, a fost nevoie de niste modificari. „Sa il transformam rapid in magazin discount; ieftin; uite, magazinele Maria vand si pe criza”. Sau „Sa ne promovam; sa punem repede un banner”. Masura disperata. Rezultat estimat – orice in afara de cresterea vanzarilor. Si probabil si pierderea clientilor (nu multi la numar) care veneau la boutique-ul elegant dinainte.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s