Anuntul de angajare – Asistent Marketing

Anunturile de angajare pentru „Consilier marketing” sau „Asistent marketing” ma fac deseori sa ma intreb daca cel care a dat anuntul intelege aceasta activitate sau este doar atrasa de mirajul marketingului… Denumirea exacta a postului nu e relevanta, deoarece oricum ai lua-o tot de un asistent marketing e nevoie. Cum se ajunge la aceasta decizie de extindere a schemei de personal? Nevoia de mai multi clienti va duce firesc la decizia ca firma sa abordeze mai agresiv si sa exploateze mai eficient canalele de promovare disponibile. Firma are nevoie de un contact mai bun cu piata. Market. Marketing. Asistent marketing.

In esenta, viitorul angajat va trebui sa se priceapa la foarte multe lucruri. Dar imaginatia angajatorului tinde sa depaseasca orice limita. Si aflu de fiecare data cu stupoare ca e nevoie de un om care sa aiba o imaginatie debordanta, spirit artistic si sa dovedeasca serioase cunostinte de Corel Draw sau AI cand face designul materialelor de promovare ale companiei. In momentul analizelor de piata si de vanzari, acelasi om se transforma intr-o persoana atenta, cu spirit matematic, foarte exacta si cu aprofundate cunostinte de Excel. Cand firma are nevoie, va deveni organizat si expansiv – pentru putea vinde idei si a anima prezentarile pentru clienti pe care el insusi le va face in PowerPoint.

Nu de putine ori trebuie sa puna umarul si la cercetarile de piata ale firmei;  se vor solicita abilitati sociologice si de consumer insight pentru planificarea chestionarului, iar apoi trebuie apelat la exactitatea operatorului pe calculator cand trebuie sa fie centralizate datele culese; si nu in ultimul rand, viitorul asistent va avea ocazia sa isi demonstreze spiritul strategic in momentul interpretarii datelor si propunerii masurilor de imbunatatire. Pe care tot el trebuie sa le implementeze, pentru ca este un om de actiune.

Sa nu uitam abilitatile de copywriter. Texte de PR, proiecte de naming si sloganuri publicitare. Doar omul a terminat marketingul, trebuie sa fie talentat si la scris. Peste toate acestea, va fi extrem de riguros si de disciplinat – atent in completarea rapoartelor de activitate. Si un geniu al planificarii – livrand planuri de marketing pentru fiecare produs al companiei. Un spirit sociabil, isi va crea rapid relatii in piata si va accesa informatii valoroase despre concurenta si actiunile acesteia. Desigur, in timp ce el insusi va solicita oferte si va face propuneri de imbunatatire a politicii de preturi.

Baza de date de clienti? Firesc, trebuie sa se ocupe si de asta – pentru ca in pachetul de baza Office este si Access, iar solicitarile de angajare sunt clare – cunostinte foarte bune de Office. Deci preia atributiile de gestionare a bazei de date de clienti, impreuna cu gestiunea tuturor materialelor promotionale.  Si nu in ultimul rand, este organizator de evenimente. Si gestioneaza comenzile de materiale publicitare. Si se ocupa de optimizarea stocurilor.

Si face si vanzari, cand are ocazia. Marketing si Vanzari. Cateodata ma mir sincer ca nu se solicita sa fie si tipograf, pentru tiparirea materialelor de promovare; si specialist in sudarea in puncte, pentru standurile metalice.

Firesc: experienta in domeniu minim 3 ani. Si totul pe un salariu fix de maxim 300 EUR, fara bonusuri de performanta. Ca doar e personal auxiliar. TESA.

Publicitate

6 comentarii

  1. Doamne, cat ma regasesc in cuvintele de mai sus … iar finalul este apoteotic ! Lucrez ca si asistent marketing si nu de putine ori sunt persoana care centreaza, da cu capul si mai inscrie si goluri in firma in care imi desfasor activitatea; ei profita de faptul ca nu am experienta multa in campul muncii dar multa vointa si ambitie iar eu sunt nevoita sa rabd fiindca numai asa invat din toate cate putin si mai „fur” meserie de la ‘ai batrani .. eh, da’ lasa ca ne facem noi mari si seniori :)! Felicitari pentru articol, pur si simplu m-a uns pe suflet; ma face sa simt ca nu sunt singura si cineva chiar empatizeaza cu mine !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s